1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Министър Иванов: Помощта за сектор "Свиневъдство" е увеличена с 9 000 000 лева

Министър Иванов: Помощта за сектор "Свиневъдство" е увеличена с 9 000 000 лева

Снимка:


"След  проведени срещи с браншови представители от сектор „Свиневъдство“ поехме и изпълнихме ангажимента си за увеличение на бюджета. За 2022 г. той ще бъде с 9 000 000 лв. повече". Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов при посещението си в един от модернизираните свинекомплекси в района на гр. Пазарджик с около 2000 свине. По думите му посочената сума е заложена като част от допълнителните средства в размер на 150 000 000 лв., предвидени за увеличаване на бюджета на ДФ „Земеделие“ в частта държавни помощи. На срещата бяха обсъдени най-наболелите проблеми и предизвикателства пред  производството на фона на безпрецедентно увеличените разходи за фуражи, горива, електроенергия и др.

Фермерът, който представи обекта, обясни, че по негов проект в свиневъдния комплекс е въведена иновативна технология за затопляне и охлаждане на въздуха, която е единствена в България.

„С реализацията на новия Стратегически план, при който съфинансирането е увеличено до 60%, се цели именно да направим модерно българско земеделие“, посочи земеделският министър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.