1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Нови протести в Холандия, подкрепа от Германия

Нови протести в Холандия, подкрепа от Германия

От оскъдна информация в медиите става ясно, че ще има пътни блокади

Нови протести планират холандските фермери. Под мотото "Стига приказки" те смятат да блокират пътища и подстъпи към големи разпределителни центрове за храни в цялата страна. Германското протестно движение, дало израз на недоволството във Федералната Република, призова своите симпатизанти да подкрепят холандските си колеги.

Организаторите пазиха в тайна протестната акция в Холандия. От оскъдна информация в медиите става  ясно, че ще има пътни блокади. Това е поредният протест на стопаните в кралството, които са недоволни от ограниченията за азотните и въглеродните емисии, налагани им от правителството. Дни преди да излязат с тракторите си, представители на фермерите се срещнаха с министър-председателя Марк Руте и с министърът на земеделието Карола Шаутен, за да потърсят компромисно решение. "Все още можем да се откажем от протеста, но смятаме, че сме се наслушали на приказки, трябва да действаме", се казва в декларация на фермерските организации, публикувана след срещата.

В подкрепа на холандските си колеги, фермери от западните части на Германия излизат с тракторите си на големи кръстовища и по подстъпите към магистралите. Със запалени светлини и лозунга "За колегите, за нашите села и за нашето бъдеще" те изразяват своята солидарност. Много германски стопани се присъединяват към протестите в съседна Холандия.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.