Предстои изложение на елитни български говеда

Град Раковски отново събира фермери от цялата страна на традиционното изложение. На 14 септември за трета поредна година в квартал Секирово ще бъдат показани животни, храни и фолклорни изпълнения. Акцентът през 2019-а е аукционът на елитни млечни и месодайни говеда.

За първи път в Раковски подготвените животни ще дефилират в ринг, който в момента се изработва специално за събитието. Фермерите ще наддават за тях. Могат да участват говеда с гарантирано родословие и подобрена генетика: женски телета между 7- 14 месеца и заплодени юници – между 3 и 6-месечна бременност млечно направление от породите: Холщайн , Джерсей, Българско кафяво, Монбелиард и Симентал. Участниците месодайно направление са Абердийн Ангус, Лимузин, Херефорд и Шароле - женски телета межди 7- 12 месеца, заплодени юници между 3-6 месечна бременност и бичета от 10 до 16 месеца. Всички животни трябва да са придружени с родословие и зоотехнически сертификат. Заявления за участие се подават до 5 септември.

За подготовката на животните ще помагат студенти от Аграрния университет в Пловдив и Тракийския в Стара Загора. Събитието се организира от организацията на производителите „Фермерско мляко“.

Фолклорни състави от Раковски и Пловдивска област ще поздравят посетителите с фолклорни изпълнения. А местните читалища ще приготвят традиционни ястия.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.