1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Русия с ръст в производството на месо

Русия с ръст в производството на месо

От агроведомството в руската столица прогнозират, че до 2025-та производството на свинско месо ще достигне 6 милиона тона на година

През 2020 година Русия увеличи своето месопроизводство с 2 % до 15,6 милиона тона живо тегло, съобщават от земеделското министерство в Москва. При отделните видове развитието отчита сериозни разлики.
 
Така например производството на говеждо месо се е увеличило само с 0,2. При птичето ръстът е с половин процент, докато при свинското динамиката от предишните години, продължава. Увеличението спрямо 2019 година е с 9 на сто. 
 
От агроведомството в руската столица прогнозират, че до 2025-а производството на свинско месо ще достигне 6 милиона тона на година, след като в периода между 2015-та и 2020-та е отчетен ръст в размер на над 1 милион тона. За този отрязък от време индустриалното производство е достигнало 90 на сто.
 
В същото време Русия внася все по-малко свинско месо от чужбина, а вместо това вече е станала нетен износител, отчитат от министерството. Основната цел на свиневъдството ще бъде да засили своята конкурентоспособност, да създаде модерна база за отглеждане на животни, както и съвременна логистика, които да допринесат за повишаване на експортния потенциал.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.