1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Сдружение „Конна Терапия“ отправя покана към студенти и специалисти по кинезитерапия и физиотерапевти

Сдружение „Конна Терапия“ отправя покана към студенти и специалисти по кинезитерапия и физиотерапевти

Запознайте се с метода на физиотерапия с коне

КОИ СМЕ НИЕ

Сдружение „Конна Терапия“ е НПО в обществена полза, с основна дейност терапия с помощта на коне за деца със специфични нужди.

Всяка година работим с близо 100 деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и най-различни говорни, социални, емоционални и поведенчески затруднения. Методът на физиотерапия и психотерапия с помощта на коне доказано помага на нашите малки пациенти в тяхното психическо и физическо развитие.

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ

Каним всички студенти и специалисти в областта, които имат интерес, да се присъединят към едното или двете събития, предвидени за сезон 2022, с цел запознаване с метода на физиотерапия с коне. Това е възможност за студентите да се докоснат до метода и да преценят дали им харесва и дали биха искали да се развиват в това направление.

  • 03 - 07 май Прием на нови пациенти и проследяване на настоящи такива в датите (преглед, определяне на терапевтични цели и една терапевтична сесия с кон), с. Кокаляне, София.
  • 04 - 11 юли Интензивен терапевтичен курс, състоящ се от първоначална консултация и последващи 10 терапевтични сесии в с. Кичево, Варна.

Гост специалист и на двете мероприятия в Анна Радова – педиатричен рехабилитатор, специалист физиотерапия с помощта на коне и обучител към чешката международна обучителна програма по терапии с помощта на коне.

Участието е със записване на телефон 0878345007 Веселина Фелдман.

Местата са ограничени, за София имаме възможност да включим до 10 човека, за Варна до 15.

Извън тези две събития, Сдружение „Конна терапия“ с център „Приятели на Зита“, предоставя възможност за трупане на опит и практика чрез целогодишно наблюдение и участие в терапиите на децата.

Надяваме се нашата работа да е от интерес за студентите и да се срещнем с бъдещи колеги в тяхно лице.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.