1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. СТЕКСПО 2019 - поглед към овцевъдството

СТЕКСПО 2019 - поглед към овцевъдството

Асоциация за развъждане на породата “Лакон” (АРПЛБ) в България е съорганизатор на събитието

СТЕКСПО 2019 обещава много повече! Тази година форумът на професионалистите в животновъдния сектор обръща поглед и към сектор “Овцевъдство”.

Асоциация за развъждане на породата “Лакон” в България е съорганизатор на събитието, което ще се проведе на 1 и 2 ноември в Международен панаир Пловдив. Овцете от млечно направление ще бъдат представени на СТЕКСПО 2019 от АРПЛБ. Участие в събитието ще вземе и ферма Верде от гр. Съединение с най-елитни чистокръвни животни от породата Лакон.

Специално за СТЕКСПО, по покана на Асоциацията, у нас пристигат: Благе Цветковик – заместник-министър на земеделието на Северна Македония; Моме Младеновски и Ирфан Аземов от министерство на земеделието на Северна Македония; Илир Карай – директор на автохтонно животновъдство и земеделие – Република Албания; както и партньори от Гърция и Турция.   

Специален гост-лектор на АРПЛБ е Bruno Crassous, Бруно Красуос, изпълнителен директор на GID LACAUNE – Организацията за репродуктивни технологии и генетичен прогрес. 

GID Lacaunе обединява 200 животновъдни ферми, които развъждат породата Лакон във Франция и наброяват над 100 000 овце. Последните резултати от контрола на млечната продуктивност показват средна млечност от 317,9 литра за 170-дневен доен период (данни към 2016 година). 

Експертът ще изнесе лекции на теми: "Съвременно управление на млечна овцеферма" и "Организация на селекцията на Lacaune Milk във Франция (геномна селекция и селекция по потомство)".

Асоциацията за развъждане на породата “Лакон” в България се стреми да засили интереса на повече животновъди към добрите производствени практики в овцевъдството. В тяхното прилагане се крият значителни резерви за подобряване на плодовитостта, продуктивността и икономическото състояние в овцевъдството. Приоритет на АРПЛБ е да се  насърчи производството и отглеждането на породата Лакон в България. Основна цел на асоциацията е изграждане на национална реклама и стратегия в защита на родната продукция. 

Регистрациите за СТЕКСПО вече са отворени! Побързайте и резервирайте своето участие на www.steakspo.bbab.bg или на касите на Международен панаир Пловдив в дните на изложението.

Агро ТВ и agro.bg са медийни партньори на СТЕКСПО 2019. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.