1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. TINOX пусна на пазара робот за почистване на птицеферми

TINOX пусна на пазара робот за почистване на птицеферми

Go Cleaner – чистота във фермите, здраве за животните, пестене на разходи

Нови решения за автоматизация и роботизация от TINOX. Компанията пусна на пазара робот, предназначен за почистване на птицеферми, с високо ниво на прецизност. Роботът, наречен Go Cleaner, e проектиран да почиства дори на труднодостъпни места. Тази нова технология подобрява условията на труда, повишава нивата на чистота на помещенията, ограничавайки растежа на бактериите и създавайки по-здравословна среда за птиците.

„Спокойно можем да говорим за спестяване на разходи за вода и енергия. При цената на водата и електроенергията, която плащаме в момента, внедряването на подобна машина е от изключително значение за минимизиране на разходите“, подчерта Ивайло Тодоров, управител и собственик на Техноинокс инженеринг.

Принципът на работа на Go Cleaner е пресъздаване на всяко едно зададено движение чрез джойстик. Роботът има до 500 програми, които могат да съхранят зададената информация за почистване на различни помещения, халета, цехове и др. Съществува и отделна опция на стрелата за ротация на 360 градуса. Важна подробност е, че роботът може да работи денонощно. След като приключи работа, застава в начално положение, откъдето е пуснат. Роботът се измива или дезинфекцира в зависимост от това дали ще се мести в друга сграда и процесът се повтаря наново.

TINOX - високо ниво на биосигурност

Едни от важните продукти, които TINOX предлага на пазара, са системите за биосигурност. Това са арките за вътрешна дезинфекция на специализирани товарни автомобили. Дезинфекцията и биосигурността са изключително важни, когато говорим за болести и епидемии. TINOX предлага този качествен немски продукт. Високоефективен, модерен, технологично добър, с много малка човешка намеса, с възможност за електронно дозиране.

Другият иновативен продукт в портфолиото на TINOX,   който изключително добре се котира на пазара, са инсинераторите. „Хората, които вече работят с тези инсинератори за едри животни, са много доволни. Вече предлагаме мобилна версия за птици - модел IncinerPro i850. Лесно може да се транспортира между различни обекти на съответния фермер“, обясни още Ивайло Тодоров.

Друг иновативен продукт са системите за пречистване и структуриране на вода, които дават много добри резултати във фермите. А те работят вече в доста птицеферми, подчерта управителят на Техноинокс инженеринг.

„За нас е много важно това, което продаваме, наистина да върши работа, да е полезно за хората, да спестява средства и да минимизира риска от тотални загуби. Защото навлизането на някоя от сериозните болести, които в момента наблюдаваме - и птичия грип, и африканската чума, означава ликвидиране на цяло поголовие.“

Всички продукти на ТИНОКС могат да бъдат закупени със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост. Клиентите на компанията получават безплатно изготвяне на проектно предложение.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.