1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. В Парагвай се продава ферма за 90 млн. долара

В Парагвай се продава ферма за 90 млн. долара

Земята на фермата обхваща 18 500 хектара защитени гори

90 милиона долара искат притежателите на ферма в Парагвай от евентуалния купувач. Стопанството в региона Гран Чако разполага с 44 000 хектара земя и отглежда 46 000 месодайни говеда. Досега то беше собственост на 23 акционери от Германия, Швейцария и Англия.
 
Огромната ферма се намира в центъра на региона в западната част на страната. Гран Чако се простира на териториите на Боливия, Парагвай, Аржентина и Бразилия и обхваща над 647 000 квадратни километра. В него преобладават сухите редки гори, а селското стопанство е силно развито – основно животновъдство, отглежда се и памук.
 
Земята на фермата обхваща 18 500 хектара защитени гори, 25 000 хектара пасища и 500 хектара ниви, а в нея работят 95 души. Освен това стопанството обработва и 16 000 хектара под аренда, които също са пасища. На нивите се отглеждат зърнени култури и соя, а говедата са на открито през цялото време. Те са кръстоска между расите ангъс и браман и се хранят предимно с треви. Само при по-дълготрайно засушаване получават допълнително слама и фуражни смески.
Животните се продават на месопреработвателно предприятие в региона и се колят, когато достигнат около 2-годишна възраст. Месото се изнася за Чили, Израел, Тайван и Бразилия. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.