1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Зачестяват кражбите на добитък в Южноафриканската република

Зачестяват кражбите на добитък в Южноафриканската република

Убийството на един единствен фермер дава отзвук в целия сектор и води до страх у всички

Кражбите на добитък и нападенията срещу фермери се превръщат във все по-голям проблем в Южноафриканската република. За това алармира земеделското министерство на конгрес в Претория, посочвайки трудностите, които пречат на развитието в агросектора.

Все повече стопани в Република Южна Африка изпитват опасения за собствената си сигурност. Заради кражбите на добитък много фермери вече са се отказали от животновъдството, а престъпността в селските райони заплашва всички, независимо от размера на стопанството. 

По думите на ръководителят на земеделското ведомство - убийството на един единствен фермер дава отзвук в целия сектор и води до страх у всички, занимаващи се със селско стопанство. Затова тя призова правоохранителните органи да засилят присъствието си в селата и да гарантират сигурността на хората там.

Освен това тази година е била много тежка за съсловието. Заради сушата на много места фермерите е трябвало да искат кредити от банките и са натрупали големи дългове, които трудно изплащат. С цел подкрепа на тези стопани министерството обмисля създаването на национална осигурителна система, която да помага при подобни кризи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.