„Екодизайн форум“ с фокус върху устойчивото развитие в производството на природни ресурси

Първият по рода си „Екодизайн форум“ ще се проведе между 9 и 11 декември в НДК. Той ще бъде с фокус върху устойчивото развититие в производството и използването на природни ресурси, енергийна ефективност, интелигентни градове, кръгова икономика. Целта- бизнесът да стане не само устойчив, но и печеливш.

В този си формат Екодизайн форум 2016 ще включва тридневна конференция за браншови специалисти и инвеститори, съчетана с изложба на продукти и услуги в областта на екосъобразните решения и иновации, подпомагащи устойчивото развитие в производството и строителството.

Първата конференция е на тема „Повече от по-малко! От отпадъци към ресурсна ефективност, екодизайн и кръгова икономика“. Втората ще мине под надслов  „Ниско енергийни сгради и зелено развитие”. Ще се обсъждат и нулевоенергийните и пасивни сгради – от принципите и технологиите до финансирането и реализираните проекти. Обновяването на съществуващи сгради и визията за развитието на градовете също ще бъдат сред засегнатите теми.

Третият конферентен ден ще демонстрира обещаващи български технологии  с ефект върху климата. Клийнтех прет-а-порте ще домакинства демо деня на първите екипи, завършващи Акселератора за предприемачи в сферата на чистите технологии, Climate KIC-accelerator Bulgaria. Тази програма се реализира за пръв път в България от Фондация Клийнтех България – бизнес мрежата за устойчиво развитие и чисти технологии. Фондацията работи вече 5 г. с  всички агенти на иновационната еко-система – предпиремачи, инвеститори, академични среди, компании, държавна и местна администрация, за да подпомага  иновациите за устойчиво развитие на България. Клийнтех България оперира в България два от регионалните центрове за иновации на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) – за климата  и  за устойчива енергия, чрез които подпомага стартиращи компании чрез достъп до финансиране и развиване на ключови умения.

Подробна програма  на събитието можете да бъде намерена тук 

Присъствието на конференциите е безплатно,но с регистрация. Местата са органичени. Желаещите да присъстват, могат да се регистрират на e-mail: office@ecodesign-pretaporter.com

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.