1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Националният природонаучен музей представя изложбата „Вековните гори и техните обитатели“

Националният природонаучен музей представя изложбата „Вековните гори и техните обитатели“

Националният природонаучен музей представя изложбата „Вековните гори и техните обитатели“.

От 17 януари до 31 март, в Националния природонаучен музей ще бъде представена изложба, посветена на животните и растенията, които обитават вековните гори  в България. Автори на изложбата са художниците от Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори – ДАФНИ, в сътрудничество с природозащитните организации WWF и Българско дружество за защита на птиците, БДЗП.

Планирана преди година, изложбата е много актуална в контекста на заплахите срещу ценни местообитания и вековни гори, коментират от ДАФНИ. Посетителите ще видят познати горски обитатели като мечки и лисици, пречупени през погледа и чувствителността на художниците, както и малко познати птици, насекоми и растения. Те са представени посредством многообразие от традиционни и съвременни техники – акварел, маслени бои, акрил, графика, дигитална графика, допълват организаторите.


Мястото за представяне на изложбата, Националният природонаучен музей, не е избрано случайно. Там започват своя професионален път първите художници анималисти и научни илюстратори у нас. В духа на традициите „Вековните гори на България и техните обитатели“ ще бъде още една от поредица тематични изложби, представяни през последните години в Националния природонаучен музей.

Изложбата ще бъде открита на 17 януари в 18:30 ч. в НПНМ, с участието на Франсоаз Доне - първи секретар на Белгийското посолство в София и Андреас Бескман, ръководител на Дунавко-Карпатската програма на WWF.

Партньори на създаване на изложбата и събитието:

Национален природонаучен музей, WWF, Българско дружество за защита на птиците, Фонд за дивата флора и фауна, Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.