2gether 4 Strong Digital Agriculture

Цифровата трансформация на земеделието с елементи на роботиката, изкуственият интелект, Big Data, Internet of Things, както и все по-голямото приложение на широколентови цифрови комуникации, сензорно-задвижвани механизми, микропроцесори и облачно-базирани IT системи неминуемо ще бъдат част от агро-хранителната верига в следващите 5-10 години. Но къде е мястото на българското земеделие в общата картина на дигиталната икономика?

Форум на високо равнище за цифровото земеделие „Заедно за силно цифрово земеделие“ ще се проведе в периода 18-20 април 2018 г. в рамките на Програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС. Организатори на събитието са Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО) и Институтът за агростратегии и иновации, в партньорство с Министерството на земеделието, храните и горите.

Събитието, което включва практическа и официална част ще протече под мотото "2gether 4 Strong Digital Agriculture" и ще събере на едно място високопоставени политически фигури и експерти от Европейския съюз и Западните Балкани.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.