1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. Национален бизнес форум 2018

Национален бизнес форум 2018

На 27 ноември 2018 г. от 09.00 до 18.30 часа ще се проведе “Национален бизнес форум 2018” на тема: “БИЗНЕС, НАУКА, ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТНА РЪКА – Малкият и средният бизнес в ТУРИЗМА, ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ИНДУСТРИЯТА”.

Събитието се организира от Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени Бизнес Клубове (ОБК), със специалната подкрепа на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) при Министерство на Икономиката.

Място: Зала “Опал” - хотел Рамада, София

На събитието се очаква да присъстват над 350 представители на бизнеса, Българска академия на науките, научно-изследователски центрове, висши учебни заведения, средни и основни училища, детски градини, образователни и тренировъчни центрове, работодателски и синдикални организации, медии и др.

Официални гости на форума ще бъдат представители на българското правителство, местните власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици.

За заинтересованите страни ще бъдат организирани б2б мачмейкинг срещи, на които различните участници ще имат възможността да представят както своите идеи и изисквания, така и да се уточнят различните видове подкрепа.

В рамките на форума ще бъдат проведени дискусии на теми:

• Развитие на науката в България сега и след 2020 година. Възможности за създаване или подкрепяне на иновации за бизнеса.
• Новите тенденции в българското образование, съобразени с изискванията на бизнеса. Подготовка на кадри, които трябва да се реализират на трудовия пазар след 2020 г. Дуално обучение. Насърчаване на предприемачеството.
• Работната ръка днес и след 2020 година. Необходими качества, умения, специализация и усъвършенстване. Възможности за наемане на работна ръка от България и чужбина.
• Дигитализацията – водещ фактор в развитието на бизнеса, науката, образованието и работната ръка след 2020 година.
• Европейски фондове и програми през следващия програмен период 2021 – 2027 година – очаквания, прогнози и тенденции.

След форума, на базата на всички изказвания и препоръки, ще бъде изготвен специален доклад, който ще бъде представен на официалните и специално отговорни български и европейски власти.


ТАКСА УЧАСТИЕ:
1. Икономичен пакет: включва участие във всички панели, дискусии, б2б мачмейкинг срещи, кафе паузи, нетуъркинг коктейл на чаша вино
за членовете на сдружение ОБК - 29.00 лв (крайна цена) за нечленуващи в сдружение ОБК - 59.00 лв (крайна цена)

2. Премиум пакет: включва участие във всички панели, дискусии, б2б мачмейкинг срещи, кафе паузи, нетуъркинг коктейл на чаша вино, плюс работен обяд в ресторант на хотела; запазени места на първите редове пред трибуната; предимство при задаване на въпросите (по предварителна заявка); предоставяне на всички презентации от събитието на електронен носител
за членовете на сдружение ОБК -  69.00 лв (крайна цена) за нечленуващи в сдружение ОБК - 119.00 лв (крайна цена)

Банковата сметка на сдружението е:

BG17UBBS80021095166230    BIC: UBBSBGSF
Банка: ОББ

Моля, запишете за получател - СПМСБ – ОБК
а като основание за плащане – Такса участие във форум на 27.11.2018

Регистрационната форма можете да попълните директно в сайта на ОБК, www.ubclubs.eu , или да изискате да получите такава от централния офис на сдружението и след като я попълните да я изпратите на електронната ни поща events@ubclubs.eu

За допълнителна информация относно “Национален бизнес форум 2018”, можете да се обаждате на тел. 0894 377 977 или да пишете на events@ubclubs.eu , както и да следите официалният сайт на ОБК www.ubclubs.eu или фейсбук страницата United Business Clubs- Bulgaria

Краен срок за записване за участие: 20 ноември 2018 г.

ПРОГРАМА

08.00 – 09.00 – Регистрация на участниците

09.00 – 09.15 – Официално откриване на форума

Откриване на Национален бизнес форум – София 2018 и представяне на официалните гости на събитието от г-н Веселин Халачев – Председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел

* Приветствени слова от високопоставени представители на българските и европейските власти

* Приветствени слова от представители на академичните среди

09.15 - 10:00 Първи панел – тема: Развитие на науката в България сега и след 2020 година. Възможности за създаване или подкрепяне на иновации за бизнеса. Новите тенденции в българското образование, съобразени с изискванията на бизнеса. Подготовка на кадри, които трябва да се реализират на трудовия пазар след 2020 г. Дуално обучение. Насърчаване на предприемачеството.

10:00 - 10:30 Втори панел – тема: Дигитализацията – водещ фактор в развитието на бизнеса, науката, образованието и работната ръка след 2020 година.

10:30 - 11:00 Трети панел – тема: Трудовата заетост днес и след 2020 година. Необходими качества, умения, специализация и усъвършенстване. Възможности за наемане на работна ръка от България и чужбина.

11:00 - 11:15 Кафе-пауза

11:15 - 12:15 Четвърти панел – тема: Европейски фондове и програми през следващия програмен период 2021 – 2027 година – очаквания, прогнози и тенденции.

12:15 - 13:15 Пети панел – тема: Малкият и средният бизнес в ТУРИЗМА.

Дискусионен панел, тип кръгла маса, с участието на г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма, представители на организации и компании от туристическия бранш, образованието, синдикатите, финансовия сектор и др. Обсъждане на проблемите и предложения за тяхното разрешаване, свързани с: Достъп до пазари; достъп до работна ръка; достъп до финансиране; Европейски фондове и програми за безвъзмездно финансиране, насочени към туризма; образование, дигитализация и др.

13:15 – 14.30 Нетуъркинг обяд с официалните гости

14.30 - 15.30 Шести панел – тема: Малкият и средният бизнес в ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ и ГОРСКОТО СТОПАНСТВО.

Дискусионен панел, тип кръгла маса, с участието на г-жа Лозана Василева – зам.-министър на земеделието, храните и горите (очакваме потвърждение), представители на организации и компании от бранша, образованието, синдикатите, финансовия сектор и др. Обсъждане на проблемите и предложения за тяхното разрешаване, свързани с: Достъп до пазари; достъп до работна ръка; достъп до финансиране; Европейски фондове и програми за безвъзмездно финансиране; насочени към земеделието; образование; дигитализация и др.

15.30 - 16.30 Седми панел – тема: Малкият и средният бизнес в ИНДУСТРИЯТА.

Дискусионен панел, тип кръгла маса, с участието на г-жа Лилия Иванова – зам.-министър на икономиката, представители на организации и компании от индустриалания сектор, образованието, синдикатите, финансовия сектор и др. Обсъждане на проблемите и предложения за тяхното разрешаване, свързани с: Достъп до пазари; достъп до работна ръка; достъп до финансиране; Европейски фондове и програми за безвъзмездно финансиране, насочени към индустрията; образование, дигитализация и др.

16.30 - 17.00 Презентации в подкрепа и полза на развитието на малкия и средния бизнес в България

17:00 - 18:30 Нетуъркинг на чаша вино.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.