„Развитие за устойчиво стопанисване и ползване в горите”

От 24 до 26 януари 2012 г. ще се проведе семинар в град Правец по Проект „Развитие за устойчиво стопанисване и ползване в горите”, подписан между Регионалната дирекция по горите – София и община Ниш, Сърбия.

Той е в изпълнение на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. В срещата ще вземат участие български и сръбски експерти, ангажирани с управлението на горите, представители на горски фирми и общини.

По време на разговорите горските експерти ще запознаят сръбските си колеги с добрите лесовъдски практики в България, насочени към устойчиво стопанисване. Ще бъдат обсъдени възможностите, които дават горските мерки по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013), както и постигнатото в горската сертификация.

Сътрудничеството между двете страни е насочено към набелязване на действия за устойчиво развитие и опазване на природните ресурси. Предвидено е да се създаде комуникационна мрежа за бърза реакция в случай на природни бедствия. Сред целите на проекта са и повишаване благосъстоянието на местното население и насърчаване на нови работни места от двете страни на границата.

Територията на действие на проекта обхваща района на РДГ-София, общините Драгоман и Годеч от българска страна и област Нишава от сръбска страна.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.