1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. Среща на високо равнище по проблемите на климата

Среща на високо равнище по проблемите на климата

В полската столица Варшава се провежда среща на Рамковата конвенция за борба с климатичните промени на ООН за климатичните промени, която започна на 11 ще продължи до 22-ри ноември. Целта на форума е да подготви за подписване на международно споразумение за ограничаване на вредните последици от климатичните промени. Това трябва да стане през 2015-а година в Париж.

Намаляването на въглеродните емисии е един от задължителните ангажименти. От форума във Варшава се очаква решение за задействане на фонд от 100 милиарда долара за адаптиране към климатичните промени до 2020-а година. Този фонд трябва да заработи още догодина. Делегатите на конференцията трябва да приемат механизъм за компенсация на най-уязвимите страни.

Срещата събира представители на правителства от цял свят и има за цел договаряне на обща рамка за борба с климатичните промени.

Предишни срещи на върха са били критикувани заради липса на постигнато съгласие за конкретни мерки за намаляване на въглеродните емисии в атмосферата.

В същото време, от повишаващото се количество парникови газове в атмосферата най-зле засегнати са страните от развиващия се свят.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.