Устойчиви решения от Синджента за производство на безопасни храни, за защита на околната среда и биоразнообразието

Тези теми бяха във фокуса на онлайн събитие, посветено на устойчивото земеделие

Синджента инвестира значителен ресурс в разработката на устойчиви решения, които помагат на фермерите да се адаптират към промените на климата и да намалят въглеродните емисии от земеделието. Тези теми бяха във фокуса на онлайн събитие, посветено на устойчивото земеделие.
 
„Искаме да помогнем на фермерите да произвеждат възможно най-ефективно, като в същото време опазват почвата, околната среда, подобрявайки биоразнообразието. Ние инвестираме в нови продукти, които имат по-малко въздействие върху природата, но също така ефективни, инвестираме в нови дигитални технологии, които помагат на фермерите да вземат по-добри решения, предлагаме нови бизнес модели за земеделците. Имаме мащабна инвестиционна програма в размер на 2 млрд. долара за следващите 20 години“, каза Петра Локс, ръководител направление Устойчивост в Синджента.
 
Кори Хък, управляващ направление биологични продукти в Синджента, разказа, че компанията предлага два вида биологични продукти – за провеждане на биологична растителна защита, а втората група са биостимулаторите, с помощта на които растенията се справят със стреса, породен от абиотичните фактори. Александра Бранд, регионален директор Растителна защита за Европа, Африка и Среден Изток, акцентира на предизвикателствата, които поставя Зелената сделка и какви са решенията на Синджента.
 
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.