1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Нови сортове пшеница и ечемик и специални селекции междинни култури на SAATEN UNION от Суммит Агро

Нови сортове пшеница и ечемик и специални селекции междинни култури на SAATEN UNION от Суммит Агро

Те бяха представени на изложението БАТА АГРО 2023

Суммит Агро представи на БАТА АГРО 2023 цялостна технология за житни и пролетни култури – от сеитбата на семената до опазването на растенията от болести, плевели и неприятели, а също така листно торене и стимулация. 

Бяха показани най-новите сортове пшеница и ечемик, които са част от новото портфолио на SAATEN UNION и се предлагат от Суммит Агро в България. На добре изведени опитни участъци можеха да се видят най-новите попълнения в средно ранната и средно късната група ечемик - СУ Лориел и Якубус, които се характеризират с високи добиви и с много добър фитосанитарен статус. За есенната кампания наред с тях Суммит Агро ще предложи добре познаните Хенриете и Уенди.
 
„SAATEN UNION в Румъния е лидер в търговията със семена от ечемик. Целта е тази тенденция да се случи и на територията на България“, коментира Христина Занева, маркетинг и продуктов мениджър на SAATEN UNION - Румъния за България.
 
Групата на пшеничните сортове беше представена от новите попълнения Барба и СУ Тарока, а също така и Папилон, и Катарина – пшеници, които се характеризират с един от най-високите добиви през изминалата стопанска година. Наред с тях в продажба за сезона ще бъдат наложилите се вече Гениус и Трублион, Атлон. 
 
В продуктовото портфолио на Суммит Агро фигурират и междинни и покривни миксове селекция на SAATEN UNION, както и самостоятелни компоненти, като черен овес, видове ряпа, бял синап, фацелия, бакла и др. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.