1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Блясък, технологии, нови продукти – японско качество на 100%

Блясък, технологии, нови продукти – японско качество на 100%

Във фокуса на ЕЙМА 2022 – мощни трактори Кубота и първия японски електрически трактор

Бляскавият оранжев щанд на Кубота привличаше като магнит фермери, които посетиха изложението Ейма в Болоня от 9 до 13 ноември. 
 
Както винаги, фокусът отново беше японско качество, иновации и нови продукти, представени пред международната публика от агросектора. Като започнем от гамата трактори от сериите М, представени от моделите М7-173 – 170 к.с., М6-142 – 142 к.с. М6U-121 – 123 к.с., и М5112 – 115 к.с. които са надеждни, високопроизводителни и икономични. Моделите от сериите М6U и M5002 бяха оборудвани с автопилот Topcon. На щанда беше представен модел от новата серия специализирани трактори M5002N в комбинация със специализирана пръскачка Кубота. Бяха представени и два нови модела самоходни косачки с марката Кубота.
 
Следвайки тенденциите в агроиндустрията, Кубота разработи прототип на електрически трактор с мощност 26 к.с., който може да се ползва като комунална машина в градска среда, с нулеви вредни емисии. Машината е с капацитет на батерията 25 киловата, като се очаква в близко бъдеще да се предлага и на българския пазар каза Мирослав Николов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.