Плугът Kverneland 6300 S Variomat с награда Машина на годината за 2020

Компанията акцентира на прецизното земеделие и дигитализацията

Плугът на Kverneland 6300 S Variomat получи престижната награда Машина на годината за 2020 на AGRITECHNICA. „Винаги се радваме, когато получаваме заслужено награди в конкурса Машина на годината. Имаме много призове и се радваме, когато журналисти оценяват нашите продукти като полезни и ефективни за фермерите“, коментира Арилд Гйерде, вицепрезидент. 
 
„Наградената машина е нов модел полунавесен обръщателен плуг с аеропрофилни плужни тела, което позволява да преминава по-голямо количество почва и по-лесно справяне с растителните остатъци на полето. Просветът е 80 см. Стоманата е закалена по специална технология, което прави плуга по-лек, като така се минимизира теглителната сила и разходът на гориво“, допълни продуктовият специалист Антъни Гауберт.
 Освен със здравината на стоманата, Kverneland са известни с модерните технологии, които внедряват в инвентарите. „Винаги акцентираме на прецизното земеделие и следваме тенденцията на дигитализация, с което даваме нови решения на фермерите за постигане на по-голяма точност и по-високи добиви. Ние им помагаме да получават повече с по-малко ресурси. Като, например, да влагат по-малко количество химикали и торове, а в същото време да постигат много добри добиви, развивайки максимално устойчиво и щадящо към околна среда земеделие, подчерта Арилд Гйерде и допълни: При торачките постигаме голяма прецизност с GEOSpread. Произвеждаме високоскоростни сеялки, които са много прецизни и производители.“
 
 
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.