Етикет: овощарство
Титлата бе дадена преди дни от новия държавен глава Си Джипнин на доц. Атанас Благов
Изследователските програми са концентрирани в две основни направления
Събитието ще бъде отбелязано с Национална научна конференция
Събитието ще се проведе утре, 15 ноември
Интервюта
Биологично земеделие
Новият сорт праскови Ласкава е устойчив на болести и е подходящ за биологично производство
доц. Аргир Живондов, директор на Института по – Пловдив
Новини
Производство и преработка
В сливенското село Гавраилово министър Найденов откри празника "Златна праскова"
Той пожела на жителите на Долината на прасковите да се радват на добра реколта
"Ласкава" е устойчива на една от най-разпространените сред овощните култури болести – браншеста мана
Крушите и дюлите имат относително по-слаба резитба и по-олекотена растителна защита
Новини
Производство и преработка
Експерти от МЗХ ще се срещнат със земеделски производители от района на Струмяни
Те ще разясняват новите схеми за подпомагане в зеленчукопроизводството и то
Новини
Производство и преработка
Със зеленчукопроизводители от района на Струмяни ще се срещнат експерти от МЗХ
Срещата ще се проведе в читалището на село Микрево на 6 април от 11.00 часа
Новини
Земеделска техника
Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български и световни иновации при агротехниката, торовете, семената, технологиите...
И още: Как да ограничите загубите от листоминиращия молец по зеленчуците
Новини
Производство и преработка
Доц. д-р Веселин Арнаудов: Ореховата селекция е една от най-трудните
Трябва да минат 5 или 6 години, за да може да се получат първите плодове
Ще бъдат обсъдени възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.
то е традиционен поминък за областта
Концепцията ще бъде представена в МЗХ и Министерския съвет, за да получи необходимата финансова подкрепа
Институтът по в Пловдив работи по девет национални проекта в Селскостопанска академия
Новини
Производство и преработка
Аргир Живондов: В страната липсват организации на производители овощари
Обединени в сдружение фермерите ще могат да формират по-големи плодови партиди с по-типизиран характер
Обсъждат съвременните тенденции и селекционните цели при производството на праскови и нектарини