1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 50 холандски компании ще бъдат представени на АГРА 2016

Над 50 холандски компании ще бъдат представени на АГРА 2016

Посланикът на Нидерландия Том ван Оорсхот ще присъства на официалното откриване на панаира

Най-съвременни технологии за развиване на устойчиво, високопродуктивно и конкурентно овощарство и млечно говедовъдство, продукт на над 50 холандски компании, ще бъдат представени между 24 и 28 февруари на международната селскостопанска изложба АГРА 2016 в Пловдив. Фирмите ще бъдат обединени в три специализирани щанда  „Холандска млечна ферма“, „Холандска овощна градина“ и „Холандска зеленчукова градина“, които желаещите могат да посетят в Палата 3 и Палата 13 на панаира.
 
В областта на овощарството холандските компании ще представят пълен спектър от технологии, демонстриращи най-новото в процесите на проектиране, изграждане и управление на овощни градини, оборудване, посадъчен материал, напояване и др.

Гостите на панаира, които проявяват интерес към млекопроизводството, ще могат да получат на млечния щанд информация за иновативните технологии, използвани от холандските ферми при грижата за животните, маркетинга на готовата продукция, както и да получат комплексни консултации за подобряване ефективността на фермите.

Посланикът на Нидерландия Том ван Оорсхот ще присъства на официалното откриване на панаира и ще посети холандските щандове.

В рамките на АГРА 2016 ще се проведе и холандски семинар на тема „Овощарството – печеливш бизнес!“, на който ще бъдат представени съвременните технологии в отглеждането на плодове, перспективите пред сектора, възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони, както и някои от най-успешните бизнес модели в България. Семинарът ще се състои от 14:00 до 16:00 ч. на 25 февруари в зала „Пресклуб“ на Конгресния център на панаира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.