Етикет: разхищение
В Европа годишно се изхвърлят около 100 милиона тона храна
С новия си подход търговска верига следва призива на гражданското движение "Прекалено добро, за да отиде на боклука"
В България се изхвърлят около 670 хиляди тона годна храна всяка година
Над милион и половина са гладуващите българи, които живеят с оскъден доход
Новини
Институции
Зам.-министър Янко Иванов: България ще се бори за намаляването на хранителните отпадъци
Домакин на форума е Центърът за оценка на риска по хранителната верига
Новини
Производство и преработка
Организират кръгла маса на тема: „Обсъждане на борбата със загубите на храни в България“
Междуведомствена работна група разработва проект за Национална програма за превенция на загубите на храни
Новини
Производство и преработка
Асоциация „Активни потребители“ с информационна кампания против то на храната
В Европейския съюз се натрупват 88 млн. тона хранителни отпадъци всяка година
Проектът ще се съсредоточи върху вкусовите качества на датските продукти и върху потенциала на преработващата индустрия
Новини
Храни, Напитки, Здраве
Около 670 хиляди тона годна за консумиране храна се изхвърля годишно в България
В световен мащаб 1,3 милиарда тона храна се губят или разхищават
Новини
Институции
Евродепутатите призовават за намаляване наполовина на количеството на хранителните отпадъци в ЕС до 2030 г.
Всяка година в Европа се разхищават 88 милиона тона храни
Това се казва в нов доклад на Европейската сметна палата
Оценени са хранителните системи в 25 държави според 58 критерия
Инициативата трябва да обедини всички участници в хранителната верига – от фермера до крайния потребител
Новини
Производство и преработка
Германия иска премахване на срока на годност при дълготрайните храни
Това ще намали драстично то на храна
В глобален мащаб по цялата верига на хранителните стоки се губят около 30 %
Aко се намали разхищаването на храни само с една четвърт, човечеството може да се справи с бедността
Продуктите са достигнали до над 15 хиляди нуждаещи се хора
Кафене Skipchen в Бристол предлага храна и напитки, взети от отпадъците на супермаркетите или ресторантите
Проблемът е глобален