1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бившият директор на ДФЗ Калина Илиева няма диплома за завършено висше образование в Германия

Бившият директор на ДФЗ Калина Илиева няма диплома за завършено висше образование в Германия

Снимка:

Това става известно от официалния отговор от прокуратурата в Германия на запитване на българското държавно обвинение

Бившият директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева няма диплома за завършено висше образование в Германия. Според властите в Германия Илиева е била записана като студентка във Висшия институт по техника и икономика в Берлин, но никога не е посещавала лекции.

От висшето училище в Германия потвърждават, че дипломата й за висше образование е фалшива. Това става известно от официалния отговор от прокуратурата в Германия на запитване на българското държавно обвинение, предаде "Медиапул". Запитването беше отправено преди осем месеца, когато оригиналът на дипломата на Илиева не беше открит.

След получаване на отговора от Германия в Софийската районна прокуратура ще преценяват дали съдебната поръчка е изпълнена изцяло, или ще се изпращат нови искания за информация до Германия.

В края на 2010 г. Софийската районна прокуратура се самосезира след публикации в медиите, че Илиева има фалшива диплома за висше образование. Тогава тя твърдеше, че е учила за магистър по икономически комуникации от берлинския институт и че има легализирана от Министерството на образованието у нас диплома.

Илиева беше освободена от длъжност малко след като стана известно, че тя е скрила от министъра на земеделието Мирослав Найденов, че е бременна, представяйки болнични листове с друга диагноза.

Преди дни стана известен подобен случай в Министерството на земеделието и храните. Оказа се, че ръководителят на "Напоителни системи" - Георги Харизанов, който обяви, че е висшист от Датския колеж в София, не е завършил колежа, който се е водел за полувисше учебно заведение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.