1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Поморие ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Живото „Черноморско злато“

В Поморие ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Живото „Черноморско злато“

Снимка:

Ще бъдат представени резултатите по проекта и неговата добавена стойност за опазването на биологичното разнообразие

На 22.03.2016 г. (вторник), от 14:30 ч. в НЧ „Просвета 1888“ Поморие ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключването на проект „Живото „Черноморско злато“. Изграждане на капацитет за доброволческо събиране на данни за биологично разнообразие в община Поморие”, финансиран по програма BG03 „Биологично разнообразие и екосистеми“, съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009–2014 г.

Участие в пресконференцията ще вземат: Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, Желязко Страволемов – Директор на Дирекция „Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт“, Александра Павлова – Ръководител на проекта и Здравко Колев – Експерт „Биоразнообразие“.

Заключителната пресконференция ще представи реализираните дейности и резултатите по проекта, както и неговата добавена стойност за опазването на биологичното разнообразие на община Поморие.

Община Поморие има разнообразна природа, но с изключение на птиците, съществуват малки системни биологични данни, което пречи за опазване и контрол на промените на екосистемите. Чрез сътрудничеството на експерти и учители се изостри чувствителността на местните деца и младите хора към изключителното местно биоразнообразие: дневните пеперуди, водните кончета, земноводните и влечугите.

В рамките на проекта се създаде устойчив, самовъзпроизвеждащ се механизъм за обучение, който не само събуди интерес към природата в младото поколение, но и даде инструменти за наблюдение и запис на биологичното разнообразие, като по този начин се създаде силен и траен интерес към изучаването на природата, активното събиране и разпространяване на данни за цял живот.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.