1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Христо Панайотов присъства на откриването на конференция за подготовка на данни за Черноморските приоритетни видове

Христо Панайотов присъства на откриването на конференция за подготовка на данни за Черноморските приоритетни видове

В конференцията в Международния конгресен център в Бургас участват експерти от пет държави

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов присъства на откриването на конференция за подготовка на данни за Черноморските приоритетни видове.

„Искам да ви приветствам всички тук, в техническото звено на проекта BlackSea4fish в Бургас, особено тези от вас, които успяха да участват физически в срещата“, обърна се Панайотов към участващите експерти.

„Както знаете, всички важни решения в управлението на рибарството и опазването на рибните ресурси се вземат с препоръки и въз основа на надеждни научни данни. В тази връзка съм сигурен, че заедно с всички участващи онлайн колеги и с подкрепата на координатора на проекта г-н Хюсеин Осбелгин, както и колеги от секретариата на GFCM, тази среща ще бъде също толкова продуктивна, колкото и предишните и ще осигури достатъчно набори от качествени данни за нуждите на оценка на запасите на най-важните търговски видове в Черно море. Пожелавам ви ползотворна среща и слънчева седмица в Бургас!

Освен това, моля, не се колебайте да се свържете с мен или с моите колеги, ако имате нужда от нещо!“, каза още Панайотов.

В конференцията в Международния конгресен център в Бургас участват експерти от пет държави, които представят по видове цялата информация, необходима за оценките на запасите, които ще бъдат актуализирани до 2021 г., за да бъдат използвани в оценките на SGSABS за 2022 г.

Експертите, които няма да могат да присъстват физически на срещите в Бургас, ще се включат виртуално чрез платформата Zoom.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.