1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. ИАРА с проверки по река Дунав и съвместна акция с РУ Средец в село Дебелт

ИАРА с проверки по река Дунав и съвместна акция с РУ Средец в село Дебелт

По случая е образувано бързо досъдебно производство

При проверка по вода на река Дунав в района на остров Малък Бръшлен, служителите на ТЗ Русе при ИАРА са открили във водите на реката в работно положение 4 броя немаркирани мрежени риболовни уреди с обща дължина 120 метра с улов в тях на риба от видовете морунаш и бабушка. Мрежените уреди са унищожени на място чрез нарязване, а рибата върната незабавно във водата.

След проведен патрул по вода на река Дунав, в района на град Русе, при р. км. 502, служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Русе установиха поставени в работно положение 3 броя винтери с улов в тях на риба от вида платика и морунаш. Уредите са извадени и иззети за унищожаване, а рибата е освободена и върната обратно във водата.

След получен сигнал на спешния телефон 112, както и поискано съдействие от служители на РУ Средец, е извършена съвместна проверка със служители на ИАРА в частен имот в село Дебелт, където са установени хрилни мрежи и улов на риба от вида сребриста каракуда и платика с общо тегло 50 кг. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.