1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов стана част от проект за мониторинг и контрол на околната среда в Черноморския басейн

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов стана част от проект за мониторинг и контрол на околната среда в Черноморския басейн

Общата цел на проекта е да консолидира усилията и да активира обществата в държавите от Черноморския басейн

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов стана част от проект „Създаване на консолидирана обучителна мрежа за съвместен мониторинг и контрол на околната среда в Черноморския басейн 2“. Събитието се проведе в конферентна зала в хотел „Бургас“, а Панайотов участва след покана от проф. д-р Ирена Марковска, зам.-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас.

Общата цел на проекта е да консолидира усилията и да активира обществата в държавите от Черноморския басейн чрез прилагане на екологичен мониторинг и контрол на околната среда и подобряване на състоянието на делтите на реките в региона на Черноморския басейн.

Сред дискутираните теми бяха: „Екологичен мониторинг – същност, принципи и методи на мониторинговата дейност“, „Интерпретация на данните за околната среда“, „Ролята на реките в цялостното състояние на околната среда в Черноморския регион“, и „Речни и морски отпадъци“.

Основен лектор в конференцията беше доц. д-р Даниела Тонева, ръководител на катедра „Екология и опазване на околната среда“ към ТУ-Варна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.