1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Мащабна акция по крайбрежието на река Дунав

Мащабна акция по крайбрежието на река Дунав

По случая е образувано досъдебно производство

През изминалия месец инспектори на "Рибарство и контрол" Плевен проведоха акция за установяване на нарушители на Закона за рибарство и аквакултури съвместно със служители на РУ град Никопол и РДГ град Ловеч. След наблюдение и обход по крайбрежието на река Дунав са установени две лица и моторна лодка. В лодката са намерени апарат за електроулов, акумулаторна батерия, пригодена с кабел за захранване с електрически ток и кеп.

дунав

дунав
Всички вещи, рибарската лодка с бензиновия двигател и две гребла са иззети с протокол. На брега, непосредствено до лодката са намерени риби от вида сом с тегло 28 кг и шаран с тегло 14 кг.
дунав
В хода на проверката контролните органи на МВР извършиха обиск на фургон, обитаван от единия от нарушителите.
иара
 Намерени са 2 кубика пространствени дърва за огрев. Същите са иззети от служителите на РДГ Ловеч. На лицата са съставени актове за нарушаване разпоредбите на Закона за рибарство и аквакултури и Закона за горите. На основание чл. 72, ал. 1 от Закон за Министерството на вътрешните работи двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производствов РУ гр. Никопол  по чл.238, ал.2, т.5 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.