1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Масирани проверки на служители от сектор „Рибарство и контрол“ – Плевен

Масирани проверки на служители от сектор „Рибарство и контрол“ – Плевен

От началото на месеца са съставени 25 акта за установени административни нарушения

След получен сигнал служители от сектор „Рибарство и контрол“ – Плевен са извършили проверка на река Искър при с. Карлуково. Проверката е извършена съвместно с полицейски инспектор от РУ на МВР - Луковит. Заловени са 2 лица извършващи риболов с малоразмерни мрежени уреди тип парашут. По време на проверката едното лице хвърля въдицата със закачения за нея малоразмерен мрежен уред във водата и се опитва да избяга. Съставени са 2 броя АУАН по чл. 35, ал.1, т.7 и 1 брой АУАН по чл. 88 от ЗРА.
 
На 24.10.2019 г. при проверка на река Вит при село Крушовица е открита и извадена мрежа с дължина 15 метра и 1 брой въдица с малоразмерен мрежен уред тип парашут. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.
 
На 29.10.2019 г. при проверка на река Дунав при село Байкал е извадена мрежа с дължина 80 метра без същата да е маркирана. Рибата – 3 кг. бяла мряна и 1 брой шаран са освободени и върнати обратно във водата.
 
От началото на месеца служителите на сектор „Рибарство и контрол“ – Плевен към отдел „Централен Дунав“,  са съставили 25 броя АУАН.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.