1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Несебър ще бъде домакин на шестата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа

Несебър ще бъде домакин на шестата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа

Събитието е посветено на устойчивостта и рентабилността на дребномащабния риболов и аквакултури

В периода 26 – 27 май 2022 г. в гр. Несебър ще се проведе шестата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа и заседание на тематична работна група „Сътрудничество“.

На 26 май 2022 г. от 10 часа в хотел „Сол Несебър Ризорт“, в Несебър ще бъде открита шестата годишна среща на Националната рибарска мрежа. Темата на форума е „Устойчивост и рентабилност на дребномащабния крайбрежен риболов и аквакултури“ и има за цел участниците да се запознаят и да обсъдят решенията за справяне с дългосрочното влияние на COVID кризата и войната в Украйна и да бъдат набелязани мерки за преодоляване и ключови действия за устойчиви риболов и аквакултури. Специален акцент в програмата е Стратегията за устойчив риболов и аквакултури в Средиземно и Черно море до 2030 г. Програмата предвижда и обмен на знания и споделяне на  опит от изминалия програмен период с представяне на проекти на МИРГ „БЧС Бяла-Долни чифлик-Аврен.“.          

Обществените обсъждания ще продължат на 27 май 2022 г. от 10:00 часа, със заседание на тематичната работна група „Сътрудничество“. Темата, по която ще дебатират участниците в работната група, е: „Ефективно управление и приключване на проектите по ПМДР“. Целта на заседанието е да се продължат целенасочените действия от страна на Звеното за подкрепа на Националната рибарска мрежа и Министерството на земеделието (МЗм), за подпомагане бенефициентите при кандидатстване и изпълнение на проектите по ПМДР. Първият панел предвижда експерти от дирекция „Морско дело и рибарство“ на МЗм - Управляващ орган (УО) на Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014 – 2020 г. да представят актуалните отворени процедури за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по Програмата. Във втория панел участниците ще дебатират по процедурите за избор на изпълнители – специфични изисквания на УО на ПМДР, критерии за оценка на офертите за опредялене на икономически най-изгодната оферта, практически насоки за изготвяне на методика за оценка на офертите и др. Особен акцент в програмата ще бъде изпълнението и отчитането на индикаторите по проектите. Заседанието на тематичната работна група ще осигури трибуна за обмяна на опит, генериране на идеи и обсъждане на конкретни казуси и подходящи инструменти, което от своя страна ще повиши капацитета на заинтересованите страни за изпълнение, отчитане и мониторинг на проекти, финансирани чрез ПМДР 2014-2020 г.

Детайлната програма за двете мероприятия е публикувана на интернет страницата на Националната Рибарска Мрежа: https://nrmbg.com/biblioteka?product_id=517

Участието в събитията е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация в срок до 19.05.2022 г.

Линк за регистрация:  https://forms.gle/6gAZFcR71TxoLASR6

Събитията се организират с подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство в България, в изпълнение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 на Министерство на земеделието.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.