1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Проверки на служители на ИАРА в страната, има установени нарушения

Проверки на служители на ИАРА в страната, има установени нарушения

На заловените лица са съставени 7 броя АУАН

След получен сигнал за извършване на нерегламентиран риболов в язовир „Жребчево“, м. „Червенака“, служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Сливен са извършили незабавна проверка. На посоченото в сигнала място, със съдействието на любители риболовци, е открита и извадена от водата мрежа с дължина 70 м. Уловената е нея риба от вида шаран – 8 кг, е освободена и върната обратно във водата. Мрежата е иззета за унищожаване.  

При извършена друга проверка от служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Стара Загора и град Сливен на територията на язовирите „Розов кладенец“ и „Жребчево“, м. „Римски мост“, са заловени общо 7 любители риболовци с уловено количество риба надхвърлящо многократно разрешеното за дневен улов. 

iara-proverki

Рибата е върната обратно във водата. На заловените лица са съставени 7 броя АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарството и аквакултурите).

При извършена по вода проверка на язовир „Александър Стамболийски“, служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Габрово са установили близо 150 метра хрилни мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети за унищожаване, а уловената в тях риба е върнаха обратно във водата. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.