1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Ръководство и експерти на ИАРА проведоха работна среща с представители от Сектор „Рибарство“

Ръководство и експерти на ИАРА проведоха работна среща с представители от Сектор „Рибарство“

Сред основните теми на разговор бяха мерките за новия програмен период 2021-2027

Работна среща между ръководство и експерти на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и представители от Сектор „Рибарство“ се проведе в централата на ИАРА. Срещата бе инициирана от изпълнителния директор на Агенцията доц. Ваня Стаматова. 

„Радвам се, че се отзовахте на нашата покана да се срещнем в навечерието на Коледа. Още при стъпването ми в длъжност заявих, че имам желание да събера хората, които имат интереси в риболовния бранш. Днес реших да осъществя тази среща и се надявам тя да бъде ползотворна“, каза доц. Стаматова.

Сред основните теми на разговор бяха мерките за новия програмен период 2021-2027; уловът на бяла пясъчна мида и възможността за налагане на забрана за улов в размножителния ѝ период; екологичните аспекти при улов на бяла мида и риба; възможността за изграждане на ветрогенератори в Черно море, засилване на контрола по пристанищата и др. 

На срещата присъстваха представители на Междубраншова организация АПРП БГ ФИШ д-р Йордан Георгиев, Николай Павлов,  Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Бургас – Камено Русин Савов, МИРГ Поморие и кмета на Община Поморие Иван Алексиев, „Организация на производителите на черноморска мида“ (ОПЧМ) Велислав Вангелов, Сдружение „Клам Шелс“ ЕООД Боян Димов и Сдружение „Асоциация на рибарите, преработвателите и търговците на бяла пясъчна мида“ Дико Космов. 

Освен дискусиите по различни теми, всички участници благодариха на доц. Стаматова за инициирането на срещата, която определиха като много полезна и призоваха за по-чести подобни инициативи в близко бъдеще. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.