1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Служители на ИАРА с масирани проверки на водоеми из цялата страна

Служители на ИАРА с масирани проверки на водоеми из цялата страна

Проверка на язовир „Александър Стамболийски“

Служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Габрово извършиха масирани проверки по вода на язовир „Александър Стамболийски“. В хода на проверките са установени близо 300 метра бракониерски хрилни мрежи и винтери. Уловената в тях риба е върната обратно във водата.

Проверка на язовир „Крапец“

При извършена нощна проверка и обход по брега на язовир „Крапец“, в района на село Крапец, общ. Мездра, служителите на ИАРА Враца, съвместно с ЛРД „Мездра – Роман“ и рибари доброволци, са установили и извадили от водата 3 броя мрежи и 1 брой гумена лодка. Уловената риба от вида шаран е върната обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител и са предприети действия за установяване на лицата, извършили нарушението по Закона за рибарството и аквакултурите.

Проверка след сигнал за нелегален превоз на риба

В офиса на сектор „Рибарство и контрол“ град Плевен е получен сигнал от лице, което не е пожелало да се представи. Лицето, заявява, че е видяло да се товари риба в автобус в гр. Никопол, който се движи по линията Драгаш войвода - Плевен. Сигнализирани са служители на 01 РУ Плевен, които спират автобуса в с. Мечка - Община Плевен. Служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Плевен, извършват проверка по компетентност и установяват в багажното отделение на автобуса риба от вида шаран, сом и уклей с общо тегло – 106 кг. Рибата е натоварена със знанието на водача на автобуса, за които нарушения са му съставени 2 броя АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) от ЗРА (Закона за рибарството и аквакултурите), за превоз на храни с нерегистрирано по чл.55 от закон за храните превозно средство. Рибата е дарена на „Дом за стари хора в неравностойно положение“ - с. Драгаш войвода.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.