1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Стартирането на новата система за билети за любителски риболов се отлага

Стартирането на новата система за билети за любителски риболов се отлага

След проведения семинар на 27 януари във връзка със старта на новата информационно-статистическа система на ИАРА е взето решение да се отложи пускането на системата, като допълнително се отразят някои промени. По този начин ще бъде предоставено по-гъвкаво технологично решение за работа на потребителите.

Коментарите и обратна връзка по време на демонстрацията на модула за издаване на билети за любителски риболов от сдружения са изключително ценни.
Всички препоръки и забележки са подробно обсъдени от екипа, разработил новата информациoнна система. В тази връзка от ИАРА уверяват, че системата е разработена съгласно изискванията на действаща нормативна уредба в Република България и получените указания от юридическия екип в Агенцията.

По отношение на достъпа през системата до личните данни на лица, на които вече са издавани риболовни билети, от ИАРА информират,, че системата е разработена съгласно изискванията на Регламент ЕС 2016/679 относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и Политиката за защита на лични данни на ИАРА.
За улеснение на потребителите допълнително ще бъде публикувана на сайта на ИАРА инструкция за работа с новата информационна система, както и нова дата за стартиране на работа с нея.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.