1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни

Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни

На срещата бяха обсъдени бъдещи технически подобрения и улеснения за инспекторите при осъществяване на контролната дейност

В следващия програмен период Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще получи малко над 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни от Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА) 2021-2027, или 15% от бюджета на Програмата, който е 237 млн. лв. Това заяви заместник-министърът на земеделието Момчил Неков. Той проведе работна среща в Бургас в централното управление на ИАРА, където беше посрещнат от изпълнителния директор на агенцията Христо Панайотов.

На срещата бяха обсъдени бъдещи технически подобрения и улеснения за инспекторите при осъществяване на контролната дейност. „Днешната среща показва, че са налице диалог, синхронизация и уважение между ръководството на Министерството на земеделието и Агенцията“, каза Момчил Неков.
Той допълни, че с цел засилване на контролните функции предстои закупуването на оборудване, включително дронове.

nekow-nesebar

Последва посещение на заместник-министър Неков на пристанището в Несебър, където заедно със служители на ИАРА беше направена инспекция на риболовен кораб. Заместник-министърът се срещна и с местни рибари, които му споделиха за проблемите, пред които браншът им е изправен.
С патрулен катер заместник-министър Момчил Неков обходи акваторията между Несебър и в. с. Елените, като нарушения не бяха констатирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.