1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Заместник-министър Стратев посети два обекта по ПМДР 2014-2020

Заместник-министър Стратев посети два обекта по ПМДР 2014-2020

Общата прогнозна стойност на двете дружества е 1 800 000 левa

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев посети два обекта финансирани по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. в област Стара Загора. Общата прогнозна стойност на двете дружества е 1 800 000 лв.

Единият обект е за производство на спирулина, което се намира в с. Зимница, общ. Мъглиж. Това е единственото стопанство за спирулина в България и в него са реализирани три проектни предложения по мярка 2.1. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ по ПМДР, включително оранжерийно отглеждане на водорасли чрез фото биореактор. Инвестицията повишава производителността на предприятието. Компанията има вече изпълнен проект за закупуване на автоматичен сепаратор и пакетиращи мощности.

pmdr-stratev

Заместник-министър Стратев посети и рибовъдна ферма край яз. Могилово, която е бенефициент по ПМДР и е изпълнила проект за разширение на садково стопанство със спомагателни обекти към него. Инвестицията включва изграждане на собствена риболюпилня и аераторна система около садките в язовира. Производствената система във фермата се прилага при отглеждане на шаран. Изградена е и система от възобновяеми енергийни източници, която повишава енергийната ефективност.

pmdr-stratev2

Посещенията на заместник-министър Стратев, на обекти по ПМДР, са част от финалната годишна среща на Националната рибарска мрежа в гр. Стара Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.