1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. Dacia представи у нас изцяло новия Jogger и лимитираната серия Duster Extreme

Dacia представи у нас изцяло новия Jogger и лимитираната серия Duster Extreme

 

Румънската марка Dacia представи на българския пазар изцяло новия модел Jogger, както и специалната лимитирана серия Extreme на Dacia Duster. Освен това сега Dacia оповести и новия си слоган, който гласи „Всичко. Точно”. Изразът, с който ще се свързват автомобилите Dacia през следващите няколко години, символизира качествата, който направиха румънската марка толкова популярна. Най-силните страни на Dacia са оптималното съотношение цена/качество, благодарение на няколко ключови фактора. Сред тях е предлагането на функции, които са наистина необходими и търсени от клиентите, ниската цена на труда в заводите в Румъния, Алжир и Мароко, високата надеждност и ниските разходи за поддръжка. От Dacia отчитат, че към момента лоялността на клиентите е 55% или с 10% повече от средното за автомобилния пазар. Колите запазват цената си при повторна продажба, като тя е с 10% по-висока от обичайното, а собствениците са толкова доволни от моделите, че ги използват средно 8,6 години, при 6,4 години средно за Европа.

 

 

 

Новата Dacia Jogger е гъвкав семеен автомобил, който съчетава простора на миниван, товарния обем на комби и характеристиките на SUV. Новият модел е насочен към семействата, които търсят нов многофункционален автомобил и искат да притежават модерен, динамичен и практичен миниван, който да транспортира оборудването им за спорт, туризъм или развлечения. Поръчките на новата Dacia Jogger у нас вече започнаха, като първите доставки ще са през април. Новият Jogger остава верен на ценностите на Dacia и става най-достъпният 7-местен автомобил в С-сегмента с цена от 29 090 лева, което дава на потребителите уникално съотношение цена/качество.

Новата Dacia Jogger се предлага в три нива на оборудване - Essential, Comfort и лимитирана серия Extreme. Новият Jogger е универсален и модулен автомобил с гъвкав интериор. При 7-местната версия, благодарение на индивидуалните подвижни седалки на третия ред, може да разполага с 2, 3, 4, 5, 6 или 7 места, което означава до 60 конфигурации. Обемът на багажника също е впечатляващ, като 5-местната версия има капацитет от 708 литра до горната част на облегалката и 1819 литра при сгънат втори ред седалки, а 7-местната версия предлага 160 литра и 506 литра при сгънат трети ред седалки. Новият Jogger се предлага и с двигателя ECO-G 100, работещ на бензин и пропан-бутан (LPG), който осигурява автономен пробег до 1000 км.

 

 

 

Специалната лимитирана серия Extreme на новата Dacia Duster е базирана на най-високото ниво на оборудване Prestige и се отличава с нов ексклузивен стил, като предлага богато оборудване с широка гама от екстри. Лимитираната версия Extreme се предлага в шест екстериорни цвята – ледниково бял, перлено черен, сив „Комета“, син „Метал“, оранжев „Аризона“ и сив Urban. Във външния дизайн на новия Duster Extreme са добавени оранжеви детайли в предната решетка, капаците на страничните огледала, релсите на покрива и капака на багажника, както и ексклузивни черни алуминиеви джанти. В интериора са добавени оранжеви детайли на вентилационните отвори, в предния централен подлакътник, в панелите на вратите и в централната конзола. Поръчките за лимитираната серия Dacia Duster Extreme в България стартираха от месец февруари на цени от 37 120 лева. За задвижването се предлага и новият икономичен и екологичен 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател TCe 1.0 ECO-G 100, който работи фабрично на бензин и на газ пропан-бутан.

На българския пазар Dacia е лидер по продажби вече 9 поредни години - от 2013 до 2021 година включително. Според официалния вносител „Рено Нисан България” основната заслуга за това е на модела Dokker, който от средата на миналата година вече не е се предлага. За да намали вредните емисии на СО2, Dacia залага на модели от гамата ECO-G с двигатели на бензин и пропан-бутан с фабрична газова уредба.

 

Снимки Dacia България

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.