1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. Renault Megane E-Tech Electric дебютира на автосалона в София през юни

Renault Megane E-Tech Electric дебютира на автосалона в София през юни

Новото изцяло електрическо Renault Megane E-Tech Electric ще дебютира на автосалона в София, който ще се проведе от 3 до 12 юни в столичния „Интер Експо Център”. От Renault България потвърдиха участието си на изложението и разкриха първия модел, който марката ще изложи на щанда си. Посетителите на автомобилния салон в София ще имат възможността предпремиерно да се запознаят с новото Renault Megane E-Tech Electric. Официалното лансиране на електрическия модел на българския пазар ще бъде през септември.

Новият Megane E-Tech Electric е въплъщение на така наречената „Нова вълна” на Renault и е първият модел от стратегическия план Renaulution. Той е построен на новата платформа CMF-EV за електромобили. Новият компактен електрически кросоувър се отличава с атрактивен и привлекателен дизайн. Моделът е с дължина 4,20 метра, широчина 1,86 метра, височина 1,51 метра и междуосие от 2,69 метра.

 

Renault Megane E-Tech Electric 2

В интериора са поставени нов 12,3-инчов екран на таблото и голям 12-инчов сензорен дисплей на централната конзола за мултимедията. Софтуерът е разработен от Google и интегрира всички налични в смартфона или таблета функции.

За задвижването на новото Renault Megane E-Tech Electric се използва нов синхронен електромотор, който се предлага в два варианта – съответно с мощност 130 к.с. и въртящ момент 250 Нм, както и с 218 к.с. и 300 Нм. По избор се предлагат и два варианта на батерията - с капацитет 40 кВтч за пробег от 300 км и с 60 кВч за пробег до 470 км по цикъла WLTP. Консумацията на електроенергия е 12,8 кВч на 100 км.

Новото Renault Megane E-Tech Electric може да се зарежда с ток от домашен контакт до обществена зарядна станция. Зареждането за 1 час възстановява до 160 км от пробега. Моделът може да се зарежда с ток до 130 кВт, като например на станции за бързо зареждане и възстановява до 300 км пробег по WLPT само за 30 минути.

 

Снимки Renault

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.