1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Биопроизводството и биопродуктите - акцент в българското участие на „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия

Биопроизводството и биопродуктите - акцент в българското участие на „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия

Изложението ще отвори врати от 18 до 27 януари

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще откриe българския щанд, по време на най-представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - „Зелена седмица” 2013 в Берлин, Германия. Очаква се щандът да бъде посетен и от федералния министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия г-жа Илзе Айгнер.

За втора поредна година акцентът в българското участие на изложението ще бъде насочен към биопроизводството и биопродуктите. В биосекцията на българския щанд посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на Асоциацията на биопроизводителите в България. Те ще се представят с печена белена капия, консервирана лютеница, пукани люти чушлета, пшеница, брашно, трици, слънчогледово олио, винен оцет, биологично вино, биологичен сок от арония, сладка и  други.

Родните производители ще предложат още и традиционни продукти, като бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти.

Щандът тази  година е разположен на централно място с площ от 140 кв. м, максимално отворен от всички страни, предоставящ възможност за контакт с посетителите.  

Изложението ще отвори врати от 18 до 27 януари 2013 г., като традиционно се посещава от над 900 хиляди посетители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.