1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. ДФ „Земеделие” получи подкрепата на чуждестранни търговски представители за посредничество с бизнеса

ДФ „Земеделие” получи подкрепата на чуждестранни търговски представители за посредничество с бизнеса

Главният секретар на БТПП Иван Стоименов приветства идеята на ръководството на фонда за разширяване на информацията за оферентите

Търговските представители на държавите с развита индустрия се ангажираха да съдействат на Държавен фонд „Земеделие” в осъществяването на контактите между земеделските производители, потенциални и реални получатели на субсидии и компаниите-производители и вносители на техника и оборудване за селското стопанство и преработвателния сектор.

Това стана ясно при днешната среща, инициирана от ръководството на фонда и насочена към осигуряване на максимална информация за фермерите, общините и преработвателите. На поканата се отзоваха аташетата на САЩ, Русия, Холандия, Чехия, Полша, Беларус, Турция, Франция , Дания, както и главният секретар на БТПП Иван Стоименов.

„Като държавна институция имаме за цел да подпомогнем максимално бенефициентите при избора им на доставчици на техника. Затова търсим съдействието на търговските аташета, които биха ни помогнали с актуални бази данни за съответните производители”, изтъкна изпълнителният директор на фонда Светослав Симеонов по време на работната среща. „Идеята е бъдещите и настоящите кандидати да получат обширна информация от интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие”, която да ги улеснява в избора на фирми и доставчици на специализираната техника”, допълни още Симеонов.

На електронната страница www.dfz.bg , вече е разкрита нова секция „Полезни връзки”, където има препратки към сайтовете на производителите и вносителите на селскостопанска и машиностроителна техника. Така кандидатите ще имат възможност да получават директно необходимата им информация.

По време на срещата търговските представители бяха запознати с възможностите за финансово подпомагане, които се предоставят на земеделските стопани по линия на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ и промоционалните програми (двете презентации са качени на интернет страницата на фонда).

Главният секретар на БТПП Иван Стоименов приветства идеята на ръководството на ДФ „Земеделие” за разширяване на информацията за оферентите. Той пое ангажимент да разпространи инициативата на фонда сред партньорите и членовете на палатата, които наброяват над 50 хил. компании.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.