1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. ДФЗ плати 448 заявления за агроекология за 2 млн. лв.

ДФЗ плати 448 заявления за агроекология за 2 млн. лв.

Заявленията на всички биопроизводители се обработват и оторизацията на плащанията по тях продължава

През последните два дни Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) изплати 448 заявления по Мярка “Агроекология” на стойност 2 млн. лв.

Припомняме, че във връзка с възникнали проблеми при одобряване на заявленията за плащане на кандидатите за подпомагане по направление „Биологично растениевъдство” от мярка 214 „Агроекологични плащания” на ПРСР 2007-2013 г., свързани с несъответствие на заявения агроекологичен код и подадената информация от контролиращите лица на биологичното производство, след инструкции от Министерство на земеделието и храните като Управляващ орган от 15 юни 2010 г., биопроизводителите бяха информирани, че до 28 юни 2010 г. следва да представят в ДФЗ-РА следните документи:

1. Документи, доказващи обстоятелствата по заявлението към 9 юни 2009 г. от контролиращото лице, т.е дали парцелите, които са заявили за подпомагане към тази дата са били в преход или са преминали периода на преход;

2. Документи (резултати от проверка на място на контролиращото лице, сертификационни писма, сертификати и др.), доказващи настъпили промени по заявленията за кампания 2009 г. (смяна на култура и др.)

Заявленията на всички биопроизводители, които са предоставили необходимите документи в посочения срок, се обработват и оторизацията на плащанията по тях продължава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.