1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Днес в Пловдив ще се проведе "Ден на агроекологията"

Днес в Пловдив ще се проведе "Ден на агроекологията"

Събитието включва изложба-базар с дегустации на най-разнообразни биологични продукти

Днес в Пловдив ще се проведе "Ден на агроекологията" като част от кампанията за популяризиране на биопродуктите "БиоМания 2011". Събитието включва изложба-базар с дегустации на най-разнообразни биологични продукти от различни региони на страната.

Сред изложителите ще има биопроизводители на орехи и лешници от гр. Кърджали, на сусам, тахан и вино от района на Източните Родопи и Ивайловград. Ще бъдат дегустирани и специалитети от овче мляко от района на Момчиловци, биволски продукти (сирене, пъстърма и суджуци) от Русенски Лом, сокове и вино от арония от Русе, както и свежи и консервирани зеленчуци от Пловдив и Пазарджик.

Денят на агроекологията ще бъде проведен в Пловдивския аграрен университет със съдействието на Фондация "Биоселена" и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) - Пловдив.

Откриването е в 11:00 ч., а изложението ще продължи през целия ден. Кампанията под логото "БиоМания 2011" има за цел да популяризира биологичното земеделие в България и "био-то" като начин на живот. Организатор на инициативата, която стартира на 8 октомври в гр. Сливен, е МЗХ. Кулминацията на събитията, част от кампанията, предстои тази събота (15 октомври), когато паралелно в три града ще бъдат проведени празници на открито и изложения на биопродукти. Събитията ще се случат в София, Бургас и Чипровци.

В София празникът на открито е в столичния парк "Заимов", където ще бъде показано богато разнообразие на български биопродукти, съчетано с дегустации, игри, атракции и различни забавления.

"БиоМания 2011" ще приключи с още няколко събития, които ще бъдат проведени до края на месеца и в други градове на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.