1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Фондация изгражда мрежа в помощ на малки, микро- и стартиращи компании от хранително-вкусовия сектор

Фондация изгражда мрежа в помощ на малки, микро- и стартиращи компании от хранително-вкусовия сектор

Поредицата семинари стартира днес от Варна

Фондация изгражда мрежа в помощ на малки, микро- и стартиращи компании от хранително-вкусовия сектор. Целта на проекта е да подпомогне създаването на нови предприемачи и да улесни достъпа им до пазара. Подкрепата се изразява в безплатно обучение и консултации, като поредицата семинари стартира днес от Варна.

Обучението е безплатно и е насочено към хората, които искат да стартират свой собствен малък бизнес с местни и традиционни храни.
Все неща, които оказва се, ще бъдат от голяма полза за бъдещите предприемачи, които искат да отворят малка сладкарничка с биопродукти или да участват на фермерски базари, например.

Че не е лесно да се прави малък бизнес в сектора с фермерски храни у нас, признават и самите лектори. Но предупреждават.

Българската агенция по безопасност на храните също се присъединява към проекта. С нейна помощ фондацията ще издаде ръководства за стартиращите собствен бизнес.
Във Варна интересът към обучението беше много голям. Над 50 души се включиха в семинара. Следващата спирка на лекторите ще бъде Бургас. От там поемат за Търново, Пловдив, София и Видин. Възрастови ограничения за участие – няма.

Автор: Мария Кордон

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.