1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Китайски гъби шийтаке ще се отглежда в Пазарджишко

Китайски гъби шийтаке ще се отглежда в Пазарджишко

През следващия месец с конкретни предложения в Калугерово ще дойдат и представители на друга фирма, която иска да се занимава с производство на екологични растителни видове

Нетрадиционни култури започват да се отглеждат в пазарджишкото село Калугерово, съобщи кметът на селото Сергей Вачев.

"Очакваме всеки момент до края на месеца да заработи и да започне да произвежда продукция една българо-китайска фирма, която ще произвежда така наречените китайски гъби шийтаке. Вече се работи усилено, очаква се да бъдат наети още хора за това производство", допълни кметът, предаде Фокус.

През следващия месец с конкретни предложения в селото ще дойдат и представители на друга фирма, която иска да се занимава с производство на екологични растителни видове.
Растението, което ще се отглежда в Калугерово, е известно с името „магарешки бодил”. Според инвеститорите, то е много добро за използване в хранителната и фармацевтичната промишленост и вече има много широко приложение в Европа, но е непознато за българските производители.

"Трудностите в инвестиционната политика са големи, но ние не оставяме нещата да си текат от само себе си, а се грижим да въздействаме и да се справим с кризата", каза още Сергей Вачев. Според него, постигнатите успехи се дължат и на добрата инфраструктура, която има районът. "Това привлича бъдещите инвеститори и те остават доволни от това, което им предлагаме", каза още кметът на Калугерово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.