Консултативната комисия за ГМО ще обсъди предстоящите промени в закона

На заседанието ще бъдат дискутирани текстове от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ГМО

Промените в Закона за генетично модифицираните организми ще бъдат обсъдени на заседание на Консултативната комисия по генетично модифицирани организми. Заседанието ще се състои на 29 януари 2010 г., петък, от 9,15 часа в Заседателната зала в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза” 22.

Консултативната комисия по генетично модифицирани организми се състои от 15 хабилитирани учени от различни области – представители на БАН, университетите и други научни организации от цялата страна. Освен това в нея са включени, но без право на глас, по един представител от Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, Министерство на здравеопазването, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на транспорта, Министерство на образованието и науката, Комисията за защита на потребителите и трима представители на неправителствени организации.

На заседанието ще бъдат дискутирани текстове от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за генетично модифицираните организми. Ще бъде обсъдено и предложение за изменение и допълнение на технологичните норми, с които се определят отстоянията от култури, отглеждани по биологичен и конвенционален начин.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.