1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. МЗХ стартира информационна кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“

МЗХ стартира информационна кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“

От 7 ноември 2023 г., Министерство на земеделието и храните стартира информационната кампания „Призвание: БиоЛогичен!“

Инициативата ще се провежда съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ и Областните дирекции по земеделие. Събитията ще се състоят в рамките на м. ноември и ще обхванат 56 населени места.

Информационната кампания има за цел да популяризира биологичното производство и да се привлекат повече  фермери за преминаване от конвенционално към биологично производство.

По време на събитията участниците ще бъдат запознати с основните правила при биопроизводство и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (2023 - 2027 г.).

            Земеделските производители ще бъдат информирани в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различните култури и животни.  По време на кампанията ще бъде разяснявана необходимостта от сертификация и предимствата, които тя дава при реализирането на продукцията в сектора и ще бъдат представени добри практики от биопроизводството на други страни.

Графикът за провеждане на събитията от кампанията може да видите тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.