1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Родното земеделско производство ще бъде представено на „Зелена седмица 2012” в Берлин

Родното земеделско производство ще бъде представено на „Зелена седмица 2012” в Берлин

Акцентът на българското участие за първи път е поставен върху био производството и био продуктите

Министърът на земеделието храните д-р Мирослав Найденов ще открие българският щанд на световното изложение за продукти на хранителната  промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството  -  „Зелена седмица 2012”,  което ще отвори врати за  посетители от 20 до 29 януари в Берлин, Германия.

Българското участие на този престижен форум вече е традиция. Родното земеделско производство ще бъде представено пред над 900-хилядна аудитория от Германия и целия свят. Акцентът на българското участие на настоящото издание на Зелената седмица за първи път е поставен върху био производството и био продуктите. Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните.  

Различни видове био продукти - мед, орехови и кайсиеви ядки ще предостави фирмата „Герада-ГМ” ООД. Тя притежава богат набор от сертификати, съгласно стандартите за производство и качество на био продуктите в Европейския съюз, САЩ и Швейцария. За контрола върху качеството на продукцията се грижат Министерството на земеделието и храните, ДВСК и „Лакон Институт”- Германия.

В био секцията на българския щанд посетителите ще могат да запознаят и с продуктите на следните фирми:
 
Хармоника ( Био България) - млечни продукти;
Ира Еко - билки и подправки;
Гимел- био-зеленчуци -  домати  и краставици;
Крисмар - билки

Музикален домакин на българския щанд е ансамбъл „Чинари”, който ще донесе в Берлин още една частица от богатството и красотата на българската земя и традиции.

Други фирми – участници на българския щанд

С всяка изминала година българските вина получават признание сред все по-широк крък потребители както у нас, така и по света. Тази година родното винопрозводство ще бъде представено от марките:  Мидалидаре Естейт /Midalidare Estate/, Лайт  Касъл /Light Castle/  и  Катаржина Естейт /Katarzyna  Estate/.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.