1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: „АГРА 2012“ – делова, иновативна и мащабна

Тази седмица в АГРОФОРУМ: „АГРА 2012“ – делова, иновативна и мащабна

И още: Какво може да мотивира земеделските производители да се регистрират по Наредба № 3

Делова, динамична и иновативна „АГРА 2012“. Така я видяхме ние от АГРОФОРУМ. Агробизнесът излиза от кризата – това беше очевидно от ентусиазма на фермерите, които се запознаха с най-новите продукти, а много от тях дори инвестираха в тях. Позитивни очаквания за развитието на бранша чухме от представители на агрофирмите, които бяха заели по-големите площи и заинтригуваха посетителите с обновена и увеличена гама от продукти и технологии. А институтите към Селскостопанска академия показаха последните си разработки, които са доказателство, че дори с малко пари, все пак науката се развива и търси пряк контакт със земеделските производители.

Много бяха наградените и тази година на „АГРА“, но ние гостуваме на компанията, която получи приз за мащабно представяне, а акцент на нейния щанд беше нов модел трактор Steyr, предназначен за малки и средни стопанства.

Тази седмица ще ви припомним и кои са крайните срокове, за да се пререгистрирате като земеделски производители и какви предимства ви дава регистрацията по Наредба № 3.

В АГРОФОРУМ ще ви покажем още кои нови модели трактори и зърнокомбайни бяха представени на семинар в Стара Загора пред земеделски производители от Южна България, които научиха как могат да повишат производителността в стопанствата си и същевременно да намалят разходите. Естествено това може да стане само с нова и високопроизводителна техника, а тя е скъпа. Затова тази седмица ви предлагаме да се запознаете с изключително изгодни лизинови схеми, които станаха особено популярни сред фермерите заради изчерпването на ресурса по мярка 121 за закупуване на агротехника.

И в края на предаването ще ви представим последната иновация в областта на агрохимията – нов хербицид при царевица, който даде перфектни резултати през миналата година на полетата на водещи зърнопроизводители в страната. Със сигурност и вие се стремите да получавате все по-високи добиви от атрактивната култура, затова вижте нашия репортаж и ще знаете как надеждно можете да опазите царевицата от плевели.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.