1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Каква е икономическата ефективност от изграждането на фотоволтаични системи

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Каква е икономическата ефективност от изграждането на фотоволтаични системи

И още: Кой френски хибрид рапица ще бъде успешно реколтиран от старозагорска агрофирма

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви срещнем с Надя Попова, която развива биоземеделие в Италия и в България. Тя разказва за философията си по отношение на този тип производство и за финансовите стимули по мярка 214, които са реална помощ за всеки биофермер у нас.

И от икономическата ефективност в биопроизводството преминаваме към рентабилността на фотоволтаичните системи, която е безспорна, тъй като те са енергиен източник номер едно в света за 2011 година. Този факт привлече интереса на предприемачите, защото показа, че възобновяемите източници на енергия не са каприз на по-богатите и разглезени нации, а икономически оправдан избор с висок екологичен ефект. Какъв е интересът към соларните инсталации в България и какви инвестиции са необхидими за изграждането им, разказва Никола Газдов, председател на Българска фотоволтаична асоциация.

Тази седмица сме подготвили тема и за градинарите и хоби фермерите. Те ще научат как се развива пазарът на ПРЗ в малки опаковки и на какви продукти може да разчитат.

В това издание на АГРОФОРУМ продължаваме поредицата от репортажи, в които ви показваме успешно презимувала рапица у нас. Този път ще ви заведем в старозагорското село Яздач, където прави впечатление едно поле с рапица, която е в прекрасно състояние. На какво се дължи това – ще разберете единствено тази седмица в предаването. Няма къде другаде да видите и най-голямата самоходна пръскачка в света, която наскоро беше демонстрирана край Плевен. Изключителната й производителност позволява едно от най-важните агротехнически мероприятия – растителната защита, да бъде извършено в срок.

И накрая – една тема за професионалните лозари. Те са наясно, че връзката между добрия добив, качественото грозде и хубавото вино минава през ефективната растителна защита. Ще ви разкажем кои са изпитаните продукти и срещу кои болести ще ви гарантират стопроцентов контрол.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" за периода 21.04.-28.04.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.