1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Колко ферми у нас отглеждат хуманно кокошките носачки

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Колко ферми у нас отглеждат хуманно кокошките носачки

И още: Как община Етрополе реализира приоритетите си с помощта на ПРСР

Успяха ли да се справят родните птицевъди с изискванията за хуманно отглеждане на кокошки носачки – с тази тема, която започна да се преекспонира напоследък у нас в публичното пространство, ще започне предаването тази седмица. Но ние сме се опитали обективно и изчерпателно да представим ситуацията в България чрез нашите разговори с д-р Пенчо Каменов, директор на Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“, БАБХ и проф. Борис Стоименов, председател на Съюза на птицевъдите в България.

И тази седмица ще останем верни на традицията и отново ще ви разкажем за нашите обиколки из страната в търсене на успешни инвестиции със средства по ПРСР. Този път ще бъдем в Етрополе, за да разберем по какви мерки работи общината и как с евросредства тя придобива европейски облик. Какъв е коментарът на жителите на Етрополе във връзка с направените подобрения – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И от Етрополе се отправяме към село Манолово, където се намира най-голямото биологично стопанство у нас, в което се отглеждат етеричномаслени култури. Уникалното е, че неговите собственици са пионерите във внедряването на биодинамичното земеделие у нас, което почти не е популярно в страната ни. В тази технология се практикува използване на кравешка тор, рога от крава ... Може би вече ви стана интересно. Запазете интереса си докато дойде време за АГРОФОРУМ. Ще ви разкажем и какви резултати се постигат чрез използването на биодинамичните методи в земеделското ни производство.

И от тази уникална технология ще преминем на друга тема – за уникалните качества на българските млечни продукти. А те със сигурност ще грабнат потребителите в Бразилия и Русия. С тази амбициозна задача се е заела Националната асоциация на млекопреработвателите, която в края на 2011 г. спечели проект за популяризиране качествата на сирене, кашкавал и кисело мляко в трети страни. Той ще стартира в началото на тази година. Повече за него – само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.